Rhys Marsh

‘Dulcima’ Review: Adresseavisen (Norwegian)

6th October 2009

Den trondheimsbaserte engelskmannen Rhys Marsh skåret mange «lovende»-poeng med debuten «The Fragile State of Inbetween», et fint popalbum som var melankolsk og lavmælt, men som likevel hadde tydelig dramatiske undertoner.

På oppfølgeren er dette dramaet spilt helt ut – fra første mollakkord tenker Marsh høyt, stort og grandiost, i lange låter som spiller mye og hardt på dynamikk og som lar seg flyte inn i og ut av musikalske landskap som flørter med både folk, prog, jazz og østlig mystikk. Lydbildet domineres av strykere, mellotron, sporadiske gitarangrep og stemmespennet mellom Marsh og Trude Eidtang. Variasjonen er stor, men alt er likevel forankret i en dyster, mørk og høstlig grunnstemning – ekstremt godt timet opp mot det nitriste været vi vasser rundt i om dagen.

Jo da, på et par låter og sekvenser tipper det over i det oppblåste og humørløse. Da får musikken en slags insisterende pompøsitet som gjør den banal i stedet for å oppnå det transcenderende preget som åpenbart er hensikten. Det er da også et av veldig få ankepunkt mot utgivelsen. For det er vanskelig å ikke bli imponert over den djerve tankegangen, de ambisiøse, ofte overraskende komposisjonene og den intense, knugende utførelsen.

Take it or leave it – «Dulcima» er kompromissløs høstmusikk og et dristig steg videre for Marsh.

HØYDEPUNKT: «Surrendered» og «In Dark, In Light»

adressa.no

« Back to News