Rhys Marsh

‘Dulcima’ Review: Natt&Dag (Norwegian)

22nd September 2009

Årets høst-soundtrack?

Rhys Marsh – an English man in Trondheim – er tilbake med andrealbumet, kort etter debuten The Fragile State of Inbetween. Med seg på Dulcima har han også denne gang bandet The Autumn Ghost.

Det hele åpner vakkert med “In the Afterglow”. En instrumental intro går over i en duett mellom Marsh og Trude Eidtang som setter stemningen for resten av plata. Tonene veksler mellom forsiktig og dempet og over til tunge arrangementer, gjerne med gitar oppå strykere. Assosiasjonene til norgesaktuelle Efterklang kommer fort.

Marsh viser seg som en svært habil vokalist, samtidig som hans teft for spennende harmonier trigger hørelysten. Han klarer hele tiden å friste lytteren til høre videre, for på Dulcima er det faktisk noe nytt rundt hvert hjørne. I “Nine Times Beautiful” slipper Marsh for eksempel til orientalske toner. Stikkordet for hele skiva må dermed bli variasjon; lydbildet slutter aldri å utvikle seg. Etter en kjapp titt i coveret er kanskje ikke det så rart. Dulcima er spilt inn i henholdsvis Norge, Japan, USA, og Sverige, med musikere fra blant annet Jaga Jazzist, White Willow, Wobbler og Änglagård.

På flere av de åtte sporene beveger Marsh seg over i et progrock-aktig tonebilde, med hyppige taktskifter og harde riff. Det beveger seg gjerne fra det progga og over i nesten Magnet-aktige, døsige jazz-arrangementer og tilbake til prog igjen. Dulcima er på sitt klart beste når trykket dempes og kun det instrumentale får stå i fokus. Av og til blir det rett og slett for mye når alle instrumenter pluss vokal slipper til.

Marsh har laget et suggerende høst-soundtrack. Dulcima vokser for hver gjennomlytting, men blir dessverre litt for svulstig når det står på som verst.

nattogdag.no

« Back to News