Rhys Marsh

‘Fragile State’ Review: Musiq (Norwegian)

23rd February 2009

Du har hørt Rhys Marsh and the Autumn Ghost før. Kanskje i form av Thomas Dybdahl, Hawksley Workman eller Damien Rice, men du har hørt det før. Det er ikke lett å være nyskapende om dagen, og kanskje kan man ikke sette det som et kvalitetskriterium heller.

“The Fragile Inbetween” er Marsh sitt debutalbum. For de som ikke har hørt navnet før, er altså Rhys Marsh fra London, men han har flyttet til Trondheim. Derfor har han altså musikere fra blant annet Jaga Jazzist. Han er kanskje mer klassisk enn Dybdahl, glattere enn Workman og litt mer variert enn Rice, men det er lite nytt.

Det er strykere og blåsere og kjærlighetserklæringer. Låtene er gode poplåter, som bygger seg opp med nesten symfoniske partier. Det er som om musikken prøver å være mer intelligent enn bare vanlig pop. Harmoniene er nesten jazzete inni mellom, og man merker i tillegg at det er preg av klassisk musikk, ikke bare i instrumentering, men også i utførelse. Som Dybdahl og Rice er også platen gjennomført melankolsk: “And I watched as you disappeard from this room where we used to love” (fra I Watched, When You Disappeared), “All light fades, we remain / All words end, we decend” (fra All Lights Fade).

Rhys Marsh har en flott stemme, som går i høyere registre enn de fleste. Det er den som bærer musikken, og gir den i det minste et lite særpreg. Det er heller ingen tvil om at han er en god musiker, og at han har samlet et godt lag med musikere.

Alle låtene er fine, men det blir for søtt og gammelt i lengden.

musiq.no

« Back to News