Rhys Marsh

Live Review: NorskMusikk.org

21st September 2012

Jeg ble skikkelig glad da jeg oppdaget at Silje Leirvik skulle spille support på Familien, og Rhys Marsh & the Autumn Ghost var hovednummer. Jeg må vel innrømme at jeg har hørt om britiske Rhys Marsh….. vel bosatt i Trondheim en stund nå, dermed erklært trønder.

Det skal sies at jeg har vært fan av Silje Leirvik siden Myspace var plassen å finne musikalske talenter…. du kan vel koke det ned til siden 2007. Derfor var det gledelig at jeg skulle få oppleve henne live med eget materiale, noe jeg har tilgode å høre. Jeg har jo hørt Silje briljere med “The wall” tidligere, men denne gangen var det ikke cover av Pink Floyd.

Jeg har ofte sagt at hun har en av de vakreste stemmene i verden, og jeg holder fast på denne påstanden etter dette. Jenta har en utrolig mørk deilig stemme, som leverer et herlig register. Det er med stor glede at jeg ser fram til hennes debut-skive som kommer i en nær fremtid, og jeg er rimelig sikker på at hun leverer kvalitet opp til mine forventninger.

Jeg gjorde et lite opptak av henne, som på lang nær er en verdig presentasjon sånn lydmessig på opptaket.

click here for video

Rhys Marsh & The Autumn Ghost var et hyggelig nytt øyeblikk for min del, og jeg elsker å dra på konserter hvor jeg stiller med nesten blanke ark. Rhys Marsh er jo aktuell med sitt nye album The Blue Hour, og dette er vel det tredje albumet for hans del. Jeg fikk gledelig nok vekslet noen ord med han før konserten, og det virket som han var godt fornøyd med at en del av hans fans hadde forhåndsbestilt albumet som ble sluppet i dag.
Jeg har jo fått litt tid til å lytte på han nyeste album “The Blue Hour“, og selv om dette kanskje ikke er den musikkstilen jeg hører mest på så er jeg litt betatt av denne mannen.

Mitt møte med Rhys reflekterte en litt sjenert kar med en gammel sjel som gjerne kommer ut i musikken, og jeg tror nok fansen hans elsker det melankolske uttrykket som gjenspeiler låtene.

Konserten ble mye instrument-onani som jeg liker å kalle det, og det kan være stimulerende for de som er glad i den slags. Jeg må si at det som ga meg mest glede var å se hvordan tre musikere kan kose seg sammen i musikken, og ikke minst være så samspilte som denne gjengen var. Det oset av spilleglede, og de mest ihuga fansen som hadde møtt opp på familien stod der med store øyne. Jeg så fansen i rytmiske bevegelser som harmonerte med musikken, og det var tydelig at Rhys Marsh har sine trofaste følgere på plass når han spiller.

Jeg filmet litt, og her har du en liten smakebit fra konserten.

click here for video

Det som forbauser meg etter å ha hørt albumet for første gang er at jeg er har blitt litt glad i det instrumentale hos Rhys, og jeg er ikke så veldig glad i den settingen med mindre det er elektronika. Rhys Marsh har noe særegent over seg som er verdt å oppdage, og jeg anbefaler alle å ta et dykk i denne gamle sjelen. Det å bruke noen minutter av sin hverdag for å oppdage en ny artist koster så lite…. men det kan gi så mye tilbake… et minne for livet…..

Hør hele albumet “The blue hour” her….. kjøp det!! (Read the cards….. en personlig favoritt)

5/6

NorskMusikk.org

« Back to News